Gasztronómia

A rendezvény első napján különleges borvacsora keretei között mutatjuk be hivatalosan a Bolyki Szőlőbirtok csúcsborát, a Bolyki Öreghegy Grand Superior Egri Bikavér 2020-at. Egy ilyen alkalomra mindenképpen emlékezetes menüt szerettünk volna, ezért két régi barátunkat, az encsi Anyukám Mondta étterem és az egri Macok Bisztró csapatát kértük fel, hogy összeállítsanak egy méltó menüt a Bolyki borok főszereplésével. A két étterem a gourmet vacsorán túl is velünk marad a fesztivál végéig, a vacsorától eltérő kínálattal, de ugyanolyan minőséggel. A koncertek alatt és után bárki megkóstolhatja a számára legizgalmasabb fogásokat.

A borvacsorán a grand superior bikavérünk mellett további újdonságokat lehet majd megkóstolni, száraz hárslevelűnk, a Meta Tema 2021-es évjárata és közönségkedvenc pezsgőnk a Könnyű Álmok új évjárata is ekkor mutatkozik be.

A vacsoraesten történő részvétel vegán étrend követése-, laktóz-, valamint glutén érzékenység esetén nem javasolt. Köszönjük kedves megértéseteket.

 

A tervezett menü:

Welcome drink – Bolyki könnyű álmok pezsgő 2021

Borjúnyelv tonnato / Anyukám Mondta – Bolyki Egri csillag 2021

Szilvásváradi pisztráng zöld relouté / Macok – Bolyki kékfrankos rozé 2021

Kurcaparti kakas hárslevelűben / Anyukám Mondta – Meta Tema hárslevelű 2021

Bükki szarvasgerinc, céklák, vargányagomba / Macok – Bolyki Öreghegy Egri Bikavér Grand Superior 2020

Citrom tarte / Bolyki Meta Tema kései szüret 2019

 

Anyukám Mondta

A Dudás testvérek már több, mint 25 éve sütik a pizzát, készítik az időnként elsőre meghökkentő fogásokat Encsen. Nincs nagy titok, a legfontosabb az alapanyag, mármint a kiváló alapanyag, enélkül nincs folytatás. Ha például pizzáról beszélünk, akkor olasz pizzaliszt, a legjobb zempléni víz, bivalytejes mozzarella, a kertben frissen vadászott oregánó és nagyon komoly pármai sonka. Na így lehet azt elérni, hogy egyszercsak azt hallja az ember, hogy Encsen készül az ország legjobb pizzája, legjobb hamburgere, legjobb paradicsomos pacalja. 

Mi pedig örülünk, hogy Jani Ördöngős bora jó ideig stabil pont volt az itallapon és ma is több Bolyki bort ajánlanak az étlapon szereplő fogások mellé. Bármikor szívesen megyünk hozzájuk, szeptember 16-án azonban az Anyukám érkezik Egerbe, a srácokat ismerve és a menüt átnézve, finoman szólva is tűkön ülünk.

Macok Bisztró

Nemcsak Egerben, hanem az országban is megkerülhetetlen a Macok. Ez egy olyan étterem, ahol biztosak lehetünk benne, hogy a környék legjobb kistermelőitől szerezték be az alapanyagot, így garantálva az elsőrangú minőséget. A szilvásváradi pisztráng vagy a bükki sajtkülönlegességek mára szinte a Macok védjegyévé váltak, elképzelhetetlen az étlapjuk ezek nélkül.
Az ételek legtöbbször hagyományos fogások, régi ízek újragondolva, de csak pont annyira, hogy az új köntös még finomabbá teszi a végeredményt, hiányérzete senkinek nem marad. 

És akkor itt van még Peti borboltja, itt az egri borászok főszereplésével és olyan borkülönlegességekkel, amelyek már csak a gyűjtők pincéjében találhatók meg. A Macok olyan szerethető hely Egerben, ahol már az első alkalommal úgy érzed, hogy otthon vagy.
Jani rendszeresen tart közös kóstolót a Macok séfjével, Macsinka Jánossal, igazán jól ismerik egymást, abban biztosak lehetünk, hogy az ételek egy húron pendülnek majd a borokkal.